Suositukset

“Meillä on Turun keskustassa vuonna 1907 rakennettu puutalo, jossa oli vajaan 100 m2 kokoinen vintti alkuperäisessä kunnossa. Rakensimme sinne kaksi makkaria, toisen olohuoneen, kylpyhuoneen ja vaatehuoneen. Tiltua voi suositella, sillä hänellä on silmää vanhalle talolle. Huonejärjestyksestä ja sijoittelusta tuli kerralla hyvä ja toimiva, eikä niihin tarvinnut sen koomin koskea. Työ oli kaikissa vaiheessa haastava, koska yhtään suoraa ja symmetristä  kohtaa ei  vintillä ollut. Kylppärissäkin on vinon katon lisäksi peräti 8 nurkkaa! Kun rakennuslupa jäi jumiin virastoon, niin Tiltu auttoi siinäkin, ja saatiin luvat kuntoon.”

Juha Rantanen, Port Arthur, Turku

 

Tiltu suunnitteli talomme täydellisen remontin Nousiaisissa. Hän keksi luovia ratkaisuja ja esitteli meille kolme erilaista vaihtoehtoa projektin alkuvaiheessa. Kun olimme valinneet meille mieluisimman ehdotuksen, hän viimeisteli suunnitelman ja piirsi kaikki yksityiskohdat. Emme asuneet Suomessa remontin aikana, mutta viestintä oli täysin sujuvaa sähköpostin ja skype-puhelinkeskustelujen kautta. Tiltu auttoi meitä valitsemaan kaikki talon materiaalit ja kuunteli tarkkaan toiveitamme. Voimme erittäin mielellään suositella Tiltua, arvostamme hänen ammattitaitoaan, joka näkyy hänen työnsä laadussa ja sovittujen aikataulujen pitämisessä sekä pidämme hänen ystävällisestä viestinnän tavastaan.”

Anu Berghuis, Nousiainen / Den Haag, Hollanti

  

Yhteinen projektimme on edennyt mallikkaasti ja taidokkaasti. Tiltu saattoi meidät hyvään starttiin rakennusluvan hakuprosessin kanssa aina paikan päällä tukien. Yhteiset tapaamiset ovat olleet mukavia ja rentoja, mutta silti asiallisia ja asiantuntevia. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä.”

Päivi Stening, Hirvensalo, Turku

 

Suosittelen arkkitehti Tiltu Nurmista lämpimästi. Oma talousrakennus hanke onnistui tyylikkäästi ja aikataulussa vaativalle suojelualueelle Turun keskustassa.”

Aimo Myllynen, Kähärinmäki, Turku

 

"Uutta asuntoa suunniteltaessa edessä oli lukematon määrä päätöksiä, joiden tekemiseen tarvittiin avuksi tosi ammattilaista, TiltuaTiltulla on vankka, pitkä kokemus ja varmat mielipiteet. Hän osaa kuunnella asiakasta. Yhdessä löysimme oikeat materiaalit, värit ja muut meille mieluisat ratkaisut."

Pirkko Roslöf, Kaarina

 

Tapasin Tiltu Nurmisen etsiessäni arkkitehtia, joka on kiinnostunut paitsi rakennuksen estetiikasta niin myös terveellisyydestä ja ekologisuudesta. Minulla oli suunnittelu- ja rakentamiskokemus aiemmilta vuosilta yhteistyöstä arkkitehtitoimiston kanssa, jolle esteettisyys oli johtava arvo. Nyt tarvitsin korjausrakennussuunnitelman, jolla allergisoiva ja asuinkelvoton talo ja työtila muutettaisiin terveeksi taloksi.

Tarvitsin siis arkkitehdin, jonka kanssa ratkaista toksiinisen sisäilman ongelma modernissa puutalossa. Talo on rakennettu noudattaen ihan tavallista nykyaikaista rakennusmenetelmää. Sijaintinsa ja kauneutensa vuoksi päätin, että talo kannattaa pelastaa. Tarvittavaa tietoa tällaiseen korjausrakentamiseen ei ole varsinaisesti missään olemassa ainakaan yksissä kansissa. Tavoitteena oli koti, jossa kemikaalialtistunut perhe voi asua.

Tiltu ymmärtää suomalaisen rakentamisen ongelmia ja heikkoja kohtia. Hänen kanssaan on luontevaa hakea tietoa laajasti ja pohtia ääneen. Olen asiakkaana itse pohdiskeleva ja ratkaisuhakuinen. Arvostan palavereja, joissa voi arkisesti ajatella ääneen myös epätyypillisiä ja uusia ideoita. Asiakkaana tarvitsen paljon aikaa, koska kyseessä on oma projekti, ja Tiltulla on kyllä kärsivällisyyttä.

Tiltu on aidosti kiinnostunut asiakkaan tilanteesta ja hänellä on ammattitaitoa syventyä ratkaisuihin. Toivoisin kovasti, että hänen ajattelunsa saavuttaisi laajemman sijan korjausrakentamisessa ja uusien asuntojen suunnittelussa.

Minun mottoni elämässä on ollut jo kauan: ”On paljon mahdollista, että paljon on mahdollista.” Kun teen suunnittelutyötä Tiltun kanssa, tämä tunnelma toteutuu.”

Sanna Arffman, Jyväskylä

 

Tiltu on rauhallinen, harkitseva ja kuunteleva. Hän onnistui auttamaan meitä löytämään selkeän loppuratkaisun vanhan talon sokkeloihin. Sovitut aikataulut pitivät hyvin.”

Riika Merikivi, Nummi, Turku

 

"Tiltu oli yhteydessä meihin tiivisti koko suunnitteluprojektin ajan. Häntä oli helppo alusta asti lähestyä ja hän osasi hyvin koota ajatuksistamme toimivan suunnitelman. Suunnittelu eteni vaihe vaiheelta sopivalla aikataululla. Tiltulta saadut ideat olivat konkreettisia ja saimme valita useammasta vaihtoehdosta mieluisimman. Muutamissa tapauksissa pystyimme ideoista yhdistämään meitä miellyttävät ratkaisut. Hän osasi huomioida suunnitelmissa talomme iän ja hengen.

Talo pääsi suunnitelmissa lähemmäs alkuperäistä ulkonäköään. Työskentely Tiltun kanssa on ollut kaikin puolin hyvin miellyttävää."

Johanna Palmroos ja Janne Revo, Nummi, Turku

  

"Suunnittelu sujui hyvässä yhteistyössä ja kaikki toiveemme otettiin suunnittelussa huomioon. Halusimme taloomme modernin ilmeen kuitenkin säilyttäen myös sen alkuperäistä henkeä. Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä." 

Timo ja Anna Turta, Paimala, Turku

 

"Halusimme talostamme kahdelle aikuiselle pienen kodin, jonka ulkonäkö on metsäiseen tonttiin sopiva, perinteinen harjakattoinen. Hyvin suunniteltu tupakeittiö antaa tilan tuntua ja sinne mahtuu 6 hengen ruokailuryhmä. Pidämme myös erityisesti verannasta, jossa on kaapit ulkovaatteille. Olemme viihtyneet mainiosti talossamme ja voimme suositella Tiltu Nurmista muillekin rakentajille."

Liisa Kokko ja Seppo Pekkonen, Nousiainen

Creative Turku Facebook